МЕДНА ИКОНА СВЕТИ ДИМИТЪР

МЕДНА ИКОНА СВЕТИ ДИМИТЪР

➔ Категория продукт: Медни икони и пластики

➔ Описание на продукта: Иконата е ръчно изработена от чиста медна ламарина. Сложена е върху дъска от липа, която е небоядисана и обработена с огън. Тази икона е художествена репродукция на средновековна православна икона. На нея е изобразен Свети Великомъченик Димитър Солунски, който е роден през 3-ти век в Солун. Той бил назначен на висок военен пост със заповедта да преследва християните, но вместо това ги покровителствал и закрилял, насърчавал разпространението на Христовата вяра и загинал мъченически за нея. Смята се за покровител на строителите, на ковачи, техници, архитекти, инженери, металурзи и търговци. Празникът, на който честваме Свети Димитър е 26 октомври - Димитровден. Според народните вярвания, Свети Димитър е брат на Свети Георги и за това поговорката гласи - "Георги носи лятото, Димитър - зимата". Тази икона е неосветена, защото това е добре да се направи лично, според повода. Подходящ подарък е за имен ден, рожден ден, кръщене и за освещаване на нов дом. Защитава семейството от всякакво зло, от недоброжелатели и стихийни бедствия. Носи спокойствие, успехи и благоденствие. Всяка една икона е уникат, притежава сертификат за автентичност, не е културна ценност и може да бъде изнасяна извън страната. При желание можем да гравираме пожелание или молитва от задната страна с нашата услуга - лазерно гравиране. 
➔ Характеристики: Материал: Медна ламарина и липа, Размери на рамката: 18,5/27 см., Размери на иконата: 14/19см. Тегло: 0,68кг.
➔ Предимства: Ръчна изработка, уникат, със сертификат, подходяща за подарък, възможност да се персонализира.
➔ Подобни:
МЕДНА ИКОНА СВЕТИ ТЕОДОР
МЕДНА ИКОНА СВЕТИ МИНА

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
ORESHAK HANDMADE - Сувенири от Орешак

Национален Телефон за Поръчки
0700 300 31 09 - 19

85.00 лв.

Код на продукта: 5101 Безплатна Доставка
Подходящо за празник
Повод За Подарък
Характеристики
Материал Медна ламарина
Художествена обработка Ръчно ковани
Дърво Липа

Тагове: икона, димитър, свети димитър, ръчна изработка, рамка, дърво, медна ламарина, липа, орешак, подарък, имен ден, димитровден, oreshak, handmade, медна икона, подарък, празник

Продукти на фокус

КУТИЯ ЗА ПУРИ И ТЮТЮН

КУТИЯ ЗА ПУРИ И ТЮТЮН

126.00 лв. 140.00 лв.

СТАРА ДЪСКА С ПОСЛАНИЕ