МЕДНА ИКОНА СВЕТИ ХАРАЛАМПИЙ

МЕДНА ИКОНА СВЕТИ ХАРАЛАМПИЙ

➔ Категория продукт: Медни икони и пластики

➔ Описание на продукта: Иконата е ръчно изработена от чиста медна ламарина. Сложена е върху дъска от липа, която е небоядисана и обработена с огън. Тази икона е художествена репродукция на средновековна православна икона. На нея е изобразен Свети Харалампий, който е роден около 89 година в малоазиатския град Магнезия, където по-късно става епископ. Той е бил подложен на тежки гонения и мъчения от император Септиймий Север. Смята се за най-възрастния мъченик, защото е починал на 115 години. Приписват му се множество чудеса и се вярва, че е господар на болестите. Той помага изключително силно на всякакви болни и страдащи хора. Свети Харалампий е закрилник на пчеларите и проводник на Божията благодат над пчелния мед. Канонизиран е от Църквата като светец, а неговия празник честваме на 10 февруари, който е и Ден на пчеларите. Тази икона е неосветена, защото това е добре да се направи лично, според повода. Подходящ подарък е за имен ден, рожден ден, кръщене, за пчелари и земеделци. Пази дома от болести и носи здраве и благоденствие. Всяка една икона е уникат, притежава сертификат за автентичност, не е културна ценност и може да бъде изнасяна извън страната. При желание можем да гравираме пожелание или молитва от задната страна с нашата услуга - лазерно гравиране. 
➔ Характеристики: Материал: Медна ламарина и липа, Размери на дъската: 37/26.5/2 см., Размери на пластиката: 28/18.5/1.5 см., Тегло: 1,10 кг.
➔ Предимства: Ръчна изработка, уникат, със сертификат, подходяща за подарък, възможност да се персонализира.
➔ Подобни:
МЕДНА ИКОНА СВЕТИ ДИМИТЪР
МЕДНА ИКОНА СВЕТА ПЕТКА

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
ORESHAK HANDMADE - Сувенири от Орешак

Национален Телефон за Поръчки
0700 300 31 09 - 19

145.00 лв.

Код на продукта: 6297 Безплатна Доставка Доставка 1 работен ден
Количество:
Бърза поръчка

Вашата поръчка е приета
Подходящо за празник
Повод За Подарък
Характеристики
Материал Медна ламарина
Художествена обработка Ръчно ковани

Тагове: медна икона Свети Харалампий, медна икона, Свети Харалампий, икона, голяма медна икона, медни икони и пластики, ръчно изаботена, орешак, дърво, икони, oreshak, oreshak handmade, подарък, пчелари

Продукти на фокус

КУТИЯ ЗА ПУРИ И ТЮТЮН

КУТИЯ ЗА ПУРИ И ТЮТЮН

120.00 лв. 140.00 лв.

СТАРА ДЪСКА С ПОСЛАНИЕ