МЕДНА ИКОНА БОГОРОДИЦА ТРОЕРУЧИЦА

МЕДНА ИКОНА БОГОРОДИЦА ТРОЕРУЧИЦА

➔ Категория продукт: Медни икони и пластики

➔ Описание на продукта: Иконата е ръчно изработена от чиста медна ламарина. Сложена е върху дъска от липа, която е небоядисана и обработена с огън. Тази иконата на Божията Майка получава своето име Троеручица през VIII век. Тогава във Византия бушува иконоборческа ерес, която е поддържана от Лъв III Исавър. По това време в Сирия живее и Свети Йоан Дамаскин, висш сановник в двора на дамаския халиф, който се смятало, че трябва да изобличава еретиците. Това довежда до яростта на императора и чрез измама той злепоставя Свети Йоан Дамаскин. Халифът заповядва да отсекат дясната ръка до китката на преподобния Йоан и за назидание да я окачат на градския площад. Свети Йоан измолва отсечената си ръка, допира я към китката си и пада на колене пред икона на Божията Майка. След дълга молитва той задрямва и точно тогава му се явява чудотворната Света Богородица, която му казва: "Ето, ти си здрав. Труди се прилежно с изцелената си ръка за славата Божия!". Когато Свети Йоан се събужда, вижда ръката си невредима и напълно здрава. От благодарност за станалото чудо той поръчва да прикрепят към иконата на Божията Майка сребърно изображение на отсечената ръка. И така, тази знаменита икона получава названието "Троеручица". Славата на този чудотворен образ на Богородица е разнесен на длъж и шир, защото непрекъснато дарява изцеление и благодарт. Света Богородица също е покровителка на дома и фамилията, пази майките, децата и родилките, носи успех и светлина в живота. Иконата не е осветена, това е добре да се прави лично, според повода. Подходящ подарък е за младо семейство, за сватба, нов дом, освещаване, за раждане на дете, за кръщене, както и за всеки повод, в който искаме да поднесем нещо толкова свято и чудотворно. Носи здраве, сила, подкрепа, благоденствие. Помага също при преминаването на всякакви трудности в живота. Тази специална медна икона е уникат, притежава сертификат за автентичност, не е културна ценност и може да бъде изнасяна извън страната. При желание можем да гравираме пожелание или молитва от задната страна с нашата услуга - лазерно гравиране.
➔ Характеристики: Материал: Медна ламарина и липа, Размери на дъската: 28/20/2.5 см., Размери на пластиката: 19/15.5/0.5 см. Тегло: 0,75 кг.
➔ Предимства: Ръчна изработка, уникат, със сертификат, подходяща за подарък, възможност да се персонализира.
➔ Подобни:
МЕДНА ИКОНА БОГОРОДИЦА ДОСТОЙНО ЕСТЪ
ИКОНА ГОЛЯМА ХРИСТОС ПАНТОКРАТОР

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
ORESHAK HANDMADE - Сувенири от Орешак

Национален Телефон за Поръчки
0700 300 31 09 - 19

85.00 лв.

Код на продукта: 6828 Безплатна Доставка Доставка 1 работен ден
Количество:
Бърза поръчка

Вашата поръчка е приета
Подходящо за празник
Повод За Подарък
Характеристики
Материал Медна ламарина
Художествена обработка Ръчно ковани

Тагове: медна икона богородица троеручица, медна икона, медни икони, ръчна изработка, богородица, икона богородица, икона троеручица, икона света богородица, ръчно изработени медни икони, икона за подарък, икона богородица троеручица, богородица троеручица, орешак, oreshak, oreshak handmade

Продукти на фокус