МЕДНА ИКОНА СВЕТИ СВЕТИ КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА

МЕДНА ИКОНА СВЕТИ СВЕТИ КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА

➔ Категория продукт: Медни икони и пластики

➔ Описание на продукта: Иконата е ръчно изработена от чиста медна ламарина. Сложена е върху дъска от липа, която е небоядисана и обработена с огън. Тази икона е художествена репродукция на средновековна православна икона. На нея са изобразени Свети Свети Константин и Елена, които са свързани с разпространението и защитата на християнската вяра. Римският императир Константин Велики и неговата майка императрица Елена са канонизирани от Църквата като светци-равноапостоли, покровители на християните. Те не само спрели гоненията срещу християните, а и обявили и утвърдили Христовата вяра в Римската имерия. Техния празник честваме на 21 май. Този ден е свързван с редица народни вярвания и обичани, един от които е нестинарството. Когато нестинарките тръгват към жаравата за огнения си танц, най-отпред носят иконата на Свети Свети Константин и Елена и с техните имена на уста започват своя ритуал. Тази икона е неосветена, това е добре да се направи лично, според повода. Подходящ подарък е за имен ден, рожден ден, сватба, кръщене и семейство. Пази дома от зли сили и носи здраве, щастие и благоденствие. Всяка една икона е уникат, притежава сертификат за автентичност, не е културна ценност и може да бъде изнасяна извън страната. При желание можем да гравираме пожелание или молитва от задната страна с нашата услуга - лазерно гравиране. 
➔ Характеристики: Материал: Медна ламарина и липа, Размери на рамката: 19/27 см., Размери на иконата: 14/19см., Тегло: 0,70кг.
➔ Предимства: Ръчна изработка, уникат, със сертификат, подходяща за подарък, възможност да се персонализира.
➔ Подобни:
МЕДНА ИКОНА СВЕТИ ПАНТАЛЕЙМОН
МЕДНА ИКОНА СВЕТА ПЕТКА

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
ORESHAK HANDMADE - Сувенири от Орешак

Национален Телефон за Поръчки
0700 300 31 09 - 19

85.00 лв.

Код на продукта: 5105 Безплатна Доставка
Подходящо за празник
Повод За Дома
Характеристики
Материал Медна ламарина

Тагове: икона, свети свети константин и елена, константин, елена, сувенири, нестинарство, ръчна изработка, рамка, дърво, медна ламарина, липа, орешак, oreshak, handmade, медна икона, подарък, празник

Продукти на фокус

КУТИЯ ЗА ПУРИ И ТЮТЮН

КУТИЯ ЗА ПУРИ И ТЮТЮН

120.00 лв. 140.00 лв.

СТАРА ДЪСКА С ПОСЛАНИЕ