ДЪБОВА БЪЧВА ОТ ВРАЧЕШКИ ДЪБ 100 Л

Бурето се произвежда по предварителна заявка, за около 2 седмици и след капариране на 50% от цената.

ДЪБОВА БЪЧВА ОТ ВРАЧЕШКИ ДЪБ 100 Л

➔ Категория продукт:  Бъклици и бурета

➔ Описание на продукта: Бурето е ръчно изработено от бял врачешки дъб, който е сушен при естествени условия минимум 2 години. Подходящо е за съхранение и отлежаване на вино и ракия. Традиционната изработка включва само дъбови дъски и метални обръчи без никакви други вещества. Окомплектовано е със стойкаканелкатапа и приложени инструкции за закисване и поддръжка. Може да бъде изработено и без отвор за канелка. Бурето не е лакирано или оцветявано. Съхранявайки течност в него, тя се обогатява от аромата и цвета на дъба. Това се постига с "изпичане" (обгаряне с огън) на вътрешността на бурето, като стандартно ние произвеждаме средно изпечени бурета - подходящи и за ракия, и за вино. Изключително важна е първоначалната подготовка на бурето преди да се сипе алкохол вътре. Бурето трябва да се изплакне няколко пъти със студена вода, след това да се напълни до ръба (без да се слага тапата) - отначало ще тече слабо, но в следващите дни дървото ще поеме водата и всички фуги ще се уплътнят. Препоръчително е да се сменя водата всеки ден докато нивото й спре да спада - в зависимост от материала това отнема от два до 6-7 дни. След това бурето се изплаква пак със студена вода и може да се сипва алкохола. Важно е да не стои изложено на пряка слънчева светлина или на топло. Най-добре за отлежаване е да е в мазе, изба, на по-хладно. Когато бурето не се използва и е празно, се съхранява или плътно стречовано, за да му се ограничи достъпа до въздух, или пълно със студена вода, която се сменя периодично, но задължително - на сухо и хладно място. Трябва да се знае, че процеса на "напиване" на дървото с течност продължава и когато алкохола е вътре, т.е. нормално е малко количество от него да се поема от дървото. Колкото по на хладно се съхранява бурето, толкова по-малко е тази течност. При ново буре цвета и аромата на дъба се отдават по-бързо и наситено, което с времето намалява. 
Бурето е подходящо за по-дълго отлежаване на вино или ракия в изба, мазе и да се ползва за празник, сватба или при гости. Също така е страхотен подарък за мъж - за рожден ден, юбилей и т.н. Ако искате да направите подаръка наистина персонален,можем да  гравираме текст, пожелание, картинка, снимка и т.н. върху изрязана табелка и да я залепим на бурето. Повече примери може да видите в нашата Галерия.

➔ Характеристики: Тегло: 45 кг. Отклонение в литража 5%.

➔ Предимства: Ръчна изработка от майстор-бъчвар според всички занаятчийски традиции. Подходящо за изба, мазе и за подарък. Гаранция - 2 години. Възможност за персонализиране с нашата услуга лазерно гравиране.

➔ Видео:

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
ORESHAK HANDMADE - Сувенири от Орешак

Национален Телефон за Поръчки
0700 300 31 09 - 19

590.00 лв.

Код на продукта: 5558 Безплатна Доставка Последна бройка Доставка 2 работни дни
Количество:
Бърза поръчка

Вашата поръчка е приета
Подходящо за празник
Повод За Дома
Характеристики
Цвят Естествено дърво
Дърво Дъб

Тагове: врачешки дъб, дъбова бъчва, буре от дъб, орешак, ръчно изработено, буре с поставка, производител на изделия от дърво, ръчно изработено, oreshak handmade, сувенири от орешак, буре, произведено в орешак

Продукти на фокус