ИКОНА ГОЛЯМА СПЕЦИАЛНА СВЕТИ ИЛИЯ

ИКОНА ГОЛЯМА СПЕЦИАЛНА СВЕТИ ИЛИЯ

➔ Категория продукт: Медни икони и пластики

➔ Описание на продукта: Иконата е ръчно изработена от чиста медна ламарина. Сложена е върху дъска от липа, която е небоядисана и обработена с огън. Тази икона е художествена репродукция на средновековна православна икона. На нея е изобразен Свети Илия върху своята огнена небесна колесница, теглена от четири силни коня, препускайки към небесното царство. Свети пророк Илия е родом от Тесвия, на север от Израел, в IX век преди Христа, по време на злия цар Ахав. Този светец се е прочул със своите чудеса, измолени от Бога, за благото на народа, в изобличаването на идоли и във владеенето на стихиите. Неговия празник честваме на 20 юли (Илинден). На този ден, Свети Илия измолва от Бог здраве и благополучие, хубаво време и плодородие. В различни региони в България се правят също молебени за дъжд и обредно гонене на змей, който е символ на сушата. Тази специална икона е неосветена, защото това е добре да се направи лично, според повода. Подходящ подарък е имен ден, рожден ден, за раждане на дете, бизнес партьори, земеделци и при започване на ново начинание. Носи здраве и успехи. Всяка една икона е уникат, притежава сертификат за автентичност, не е културна ценност и може да бъде изнасяна извън страната. При желание можем да гравираме пожелание или молитва от задната страна с нашата услуга - лазерно гравиране. 
➔ Характеристики: Материал: Медна ламарина и липа, Размери на рамката: 36/45 см., Размери на иконата: 28/37см., Тегло: 3,00кг.
➔ Предимства: Ръчна изработка, уникат, със сертификат, подходяща за подарък, възможност да се персонализира.
➔ Подобни:
ИКОНА ГОЛЯМА СОФРОНИЙ ВРАЧАНСКИ
МЕДНА ИКОНА СВЕТИ ЙОАН ПРЕДТЕЧА

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
ORESHAK HANDMADE - Сувенири от Орешак

Национален Телефон за Поръчки
0700 300 31 09 - 19

195.00 лв.

Код на продукта: 5189 Безплатна Доставка
Подходящо за празник
Повод За Подарък
Характеристики
Материал Медна ламарина
Художествена обработка Ръчно ковани

Тагове: икона, специална икона, голяма икона, свети илия, земеделие, земеделци, бизнес партньори, пророк илия, илинден, ръчна изработка, рамка, дърво, медна ламарина, липа, орешак, oreshak, handmade, медна икона, подарък, празник

Продукти на фокус