ИКОНА ГОЛЯМА СВЕТИ СОФРОНИЙ ВРАЧАНСКИ

ИКОНА ГОЛЯМА СВЕТИ СОФРОНИЙ ВРАЧАНСКИ

➔ Категория продукт: Медни икони и пластики

➔ Описание на продукта: Иконата е ръчно изработена от чиста медна ламарина. Сложена е върху дъска от липа, която е небоядисана и обработена с огън. Тази икона е художествена репродукция на средновековна православна икона. На нея е изобразен Свети Софроний Врачански, който е български народен будител, духовник, епископ и пръв последовател на делото на Паисий Хилендарски. Проявява силни книжовни способности, които го превръщат в един от създателите на съвременния български език и литература. Той стига до прозрението, че българите трябва да четат и пишат на разбираем за тях език, за това превежда и издава първата печатна книга на новобългарски език - "Неделник". Книгата представлява проповеди за неделните дни, пренаписва се на ръка и става настолна на българина. Софроний Врачански пише и преписва множество книги, с което остава един от най-видните български духовници и дейци за християнската вяра. Освен всичко, той притежава и художествена дарба, която проявява като калиграф и художник на своите ръкописи. Неговата памет и светите му почитаме на 11-ти март. Тази икона е неосветена, защото това е добре да се направи лично, според повода. Подходящ подарък е за имен ден, рожден ден, сватба, за раждане на дете, бизнес партьори, културни дейци или успех при започване на ново начинание. Всяка една икона е уникат, притежава сертификат за автентичност, не е културна ценност и може да бъде изнасяна извън страната. При желание можем да гравираме пожелание или молитва от задната страна с нашата услуга - лазерно гравиране. 
➔ Характеристики: Материал: Медна ламарина и липа, Размери на рамката: 29/38см., Размери на иконата: 23/29см. Тегло: 1,80кг.
➔ Предимства: Ръчна изработка, уникат, със сертификат, подходяща за подарък, възможност да се персонализира.
➔ Подобни:
МЕДНА ИКОНА СВЕТИ НИКОЛА
МЕДНА ИКОНА СВЕТИ ЙОАН ПРЕДТЕЧА

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
ORESHAK HANDMADE - Сувенири от Орешак

Национален Телефон за Поръчки
0700 300 31 09 - 19

120.00 лв.

145.00 лв.

Код на продукта: 5102 Безплатна Доставка Доставка 2 работни дни
Количество:
Бърза поръчка

Вашата поръчка е приета
Подходящо за празник
Повод За Дома
Характеристики
Материал Медна ламарина
Художествена обработка Ръчно ковани

Тагове: икона, софроний, софроний врачански, свети софроний врачански, голяма икона, ръчна изработка, рамка, дърво, медна ламарина, липа, орешак, oreshak, handmade, медна икона, подарък, празник

Продукти на фокус