МЕДНА ИКОНА ЗА ЗАЩИТА ХРИСТОС

МЕДНА ИКОНА ЗА ЗАЩИТА ХРИСТОС

➔ Категория продукт: Медни икони и пластики

➔ Описание на продукта: Малка ръчно изработена икона от чиста медна ламарина. Сложена е върху дъска от липа, която е байцвана в цвят "орех". Тази икона е художествена репродукция на средновековна православна икона и е изключително подходяща за поставяне в кола, чанта, на бюрото, както и в дома. На нея е изобразен Иисус Христос (Пантократор или Вседържител) от времето, когато вече проповядва. Този вид изобразяване на Христос е най-ранният и основен иконографичен негов образ. Тук е представен Спасителя като Небесен Цар и Съдия. Поледът му е едновременно строг и благ, носи сила и благодат. Дясната ръка на Христос е вдигната за благослов, а в лявата държи Евангелие. Това изображение на Спасителя разкрива най-пълноценно неговата божествена и човешка същност. Христос Пантократор е пазител на семейството, покровител на всеки християнин, на децата и дома. Помага при всяка трудност или тежко решение. Пази от лоши мисли, загуби, зли сили и опрощава греховете. Носи здраве и благоденствие на цялото семейство. Иконата не е осветена, това е добре да се прави лично според повода. Всяка една е уникат, не е културна ценност и може да бъде изнасяна извън страната. При желание можем да я персонализираме от задната страна с нашата услуга - лазерно гравиране.
➔ Характеристики: Материал: Медна ламарина и липа, Размер на дъската: 7/9/1 см., Размер на пластиката: 8/5.5/0.4 см., Тегло: 0,100 кг.
➔ Предимства: Ръчна изработка, уникат, размер, подходящ за кола, чанта или поставяне на бюро, възможност да се гравира.
➔ Подобни:
МЕДНА ИКОНА ЗА ЗАЩИТА СВЕТИ МИНА
МЕДНА ИКОНА ЗА ЗАЩИТА СВЕТА БОГОРОДИЦА

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
ORESHAK HANDMADE - Сувенири от Орешак

Национален Телефон за Поръчки
0700 300 31 09 - 19

25.00 лв.

Код на продукта: 6809 Доставка 1 работен ден
Количество:
Бърза поръчка

Вашата поръчка е приета
Подходящо за празник
Повод За подарък
Характеристики
Материал Медна ламарина
Художествена обработка Ръчно ковани

Тагове: медна икона икона христос, медна икона, икона христос, икона за кола, икона за чанта, икона за офис, икона христос пантократор, икона, икона медна, сувенири, сувенири от Орешак, ръчно изработена, иисус христос, орешак, oreshak handmade

Продукти на фокус